Zo importeert en exporteert u de lijst met vertrouwde apparaten

Om de lijst met vertrouwde apparaten naar alle computers in uw organisatie te distribueren, kunt u de export-/importprocedure gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een lijst met vertrouwde verwisselbare schijven wilt verspreiden, moet u het volgende doen:

1. Sluit achtereenvolgens verwisselbare schijven aan op uw computer.
  2. Voeg in de instellingen van Kaspersky Endpoint Security de verwisselbare schijven toe aan de vertrouwde lijst . Configureer indien nodig machtigingen voor gebruikerstoegang. Geef bijvoorbeeld alleen beheerders toegang tot verwisselbare schijven.
  3. Exporteer de lijst met vertrouwde apparaten in de Kaspersky Endpoint Security-instellingen (zie onderstaande instructies).
  4. Distribueer het bestand met de lijst met vertrouwde apparaten naar andere computers in uw organisatie. Plaats het bestand bijvoorbeeld in een gedeelde map.
  5. Importeer de lijst met vertrouwde apparaten in de Kaspersky Endpoint Security-instellingen op andere computers in de organisatie (zie onderstaande instructies).

Zo exporteert of importeert u de lijst met vertrouwde apparaten:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Security ControlsApparaatcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Toegangsinstellingen, klikt u op de knop Vertrouwde apparaten.

Dit opent de lijst met vertrouwde apparaten.

4. Zo exporteert u de lijst met vertrouwde apparaten:
    1. Selecteer de vertrouwde apparaten in de lijst die u wilt exporteren.
    2. Klik op Exporteren.
    3. Voer in het geopende venster de naam in van het XML-bestand waarnaar u de lijst met vertrouwde apparaten wilt exporteren, en selecteer de map waarin u dit bestand wilt opslaan.
    4. Sla het bestand op.

Kaspersky Endpoint Security exporteert de volledige lijst met vertrouwde apparaten naar het XML-bestand.

5. Zo importeert u de lijst met vertrouwde apparaten:
    1. In de vervolgkeuzelijst Importeren selecteert u de relevante actie: Importeren en toevoegen aan bestaande of Importeren en bestaande vervangen.
    2. Selecteer in het geopende venster het XML-bestand waaruit u de lijst met vertrouwde apparaten wilt importeren.
    3. Open het bestand.

Als de computer al een lijst met vertrouwde apparaten heeft, zal Kaspersky Endpoint Security u vragen de bestaande lijst te verwijderen of er nieuwe items aan toe te voegen vanuit het XML-bestand.

6. Sla uw wijzigingen op.

Wanneer een apparaat wordt aangesloten, controleert Kaspersky Endpoint Security naar een geautoriseerde gebruiker in de lijst met vertrouwde apparaten. Als het apparaat vertrouwd is, geeft Kaspersky Endpoint Security toegang tot het apparaat met alle machtigingen, zelfs als toegang tot het apparaattype of de verbindingsbus wordt geweigerd.